Aluat crocant, pufos si subtire pentru pizza

Ingrediente folosite pentru aluat crocant, pufos si subtire. Secretul unei pizza delicioase

– 450 gr faina
– 250 ml apa calduta
– 40 ml ulei de masline
– 10 gr drojdie uscata
– 1/2 lingurita zahar
– 1 praf de sare

Mod de preparare pentru aluat crocant, pufos si subtire. Secretul unei pizza delicioase

Pentru inceput, punem faina intr-un bol incapator, adaugam peste ea drojdia, sarea, zaharul, apa calduta si uleiul de masline, apoi framantam foarte bine totul pana cand iese un aluat elastic. Punem o folie alimentara deasupra bolului si lasam la crescut aproximativ 45 de minute intr-un loc caldut. Dupa ce a stat la crescut, il intindem usor, apoi il decupam dupa forma tavii (in cazul meu, tava are diametrul 32 cm). In tava punem o hartie de copt si aluatul.

Spor la gatit!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp