Varza murata calita cu afumatura

Ingrediente necesare pentru a prepara varza murata calita cu afumatura

  • 2kg varza murata
  • 800 gr coaste de porc afumate
  • 1/2 ardei rosu
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • piper, cimbru, foi de dafin
  • 2 lingurite boia dulce
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri bulion
  • 500 ml apa

 

Metoda de preparare varza murata calita cu afumatura

Tocam cubulete ceapa si ardeiul iar morcovul il dam pe razatoare, apoi tocam varza. Punem uleiul la incins si adaugam coastele. Cand acestea se rumenesc putin, adaugam ceapa. Dupa 4-5 minute, putem adauga morcovul, ardeiul, bulionul si varza. Condimentam cu cimbru, boia dulce, piper, si frunze de dafin. Turnam 500 ml de apa si il lasam sa fiarba aproximativ 20-25 de minute, apoi transferam varza intr-o tava si bagam la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 50 min.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp