Tort Medovik cu Visine
Ingrediente Tort Medovik cu Visine
- 500 gr faina
- 100 gr nuca macinata
- 3 linguri miere de albine
- 300 gr visine fara samburi din compot
- 300 ml frisca lichida neindulcita
- 2 oua
- 200 gr smantana fermentata (35% grasime)
- 300 ml lapte condensat
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 praf de sare
- 1 esenta vanilie
- 300 gr zahar pudra
- pentru decor: fructe proaspete (zmeura si afine)
Mod de preparare Tort Medovik cu Visine
In prima parte, punem intr-o craticioara ouale, zaharul, untul si mierea de albine. Le punem la foc mic pana cand untul se topeste. Dupa ce luam de pe foc, adaugam praful de sare, bicarbonatul si faina, putin cate putin, pana cand se formeaza un aluat. Formam un baton din aluat, impartim in 9-10 parti egale, formam bilute si bagam la frigider pentru aprox 1h. Dupa ce scoatem aluatul de la frigider, intindem foi subtiri din fiecare biluta. Ca sa avem forma perfect rotunda, asezam o farfurie intinsa peste aluat si decupam. Intepam foaia cu o furculita. Lasam si marginile ramase la copt, deoarece ne sunt necesare la decor. Bagam la cuptor la 150 de grade pentru aprox 7-10 minute. Asa procedam cu toata cantitatea de aluat. Intre timp, ne ocupam de crema. Intr-un bol adaugam smantana, zaharul pudra, laptele condensat, esenta de vanilie si frisca lichida, apoi mixam pana cand compozitia se intaraste. Bagam la frigider pentru aprox 1h. Marginile de la foi le macinam cu ajutorul unui blender. Pe o farfurie sau un carton de tort turnam o lingurita de crema, punem o foaie, intindem un strat de crema, punem nuca macinata si visine. Asa procedam cu toate foile. Imbracam tortul cu crema, iar deasupra si pe margini punem aluatul macinat. Deasupra ornam cu fructe. Bagam la frigider si lasam peste noapte.
Pofta buna!