Supa thailandeza Tom Yum
Ingrediente supa thailandeza Tom Yum
- 1.5 l supa de pui
- 400 ml lapte de cocos
- 350 gr creveti
- 250 gr ciuperci la conserva
- 2 linguri pasta de rosii
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri sos de peste
- 5 rondele galangal sau ghimbir
- 4 lingurite pasta Tom Yum
- sare, piper
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei iute
- 1 fir lemongrass proaspat
- 1 kaffir ( un soi de lime)
- coriandru verde tocat
Mod de preparare supa thailandeza Tom Yum
Intr-o oala turnam supa de pui, iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, lemongrass si rondelele de galangal. Dupa 5-10 minute, putem adauga ciupercile, pasta de rosii, pasta Tom Yum si sosul de peste. Cand legumele sunt fierte, scoatem morcovul din supa, adaugam laptele de cocos, crevetii, sucul de lamaie si sucul de kaffir, sare si piper. Mai lasam la fiert 5-7 minute, apoi la final adaugam ardeiul iute si coriandru.