Supa de pui cu galuste pufoase
Ingrediente supa de pui cu galuste pufoase
– 1kg pui
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 1 pastarnac
– 1/2 telina
– 1/2 ardei gras galben
– 120 gr gris
– 2 oua
– 1 legatura patrunjel
– 1 lingurita ulei
– sare
Mod de preparare supa de pui cu galuste pufoase
Punem la fiert 3 litri de apa, apoi adaugam carnea. Intre timp, ne ocupam de galuste. Acestea trebuiesc facute din timp ca sa se poata odihni aproximativ 30 min, ca sa iasa pufoase. Batem ouale spuma cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul si treptat grisul. Adunam spuma din oala ori de cate ori este nevoie. Adaugam legumele intregi la fiert. Cand acestea sunt gata, le scoatem impreuna cu carnea, apoi strecuram supa. Dupa ce supa a fost strecurata, formam galustele cu ajutorul a 2 lingurite pe care le ungem cu ulei ca sa nu se lipseasca, apoi galustele le punem in oala la gatit.
Cand acestea incep sa fiarba, turnam un pahar cu apa rece. La final adaugam sare, scoatem carnea de pe oase, 1 morcov il taiem rondele si le punem in supa impreuna cu patrunjelul.
Pofta buna!!!