Supa de Linte

Ingrediente Supa de Linte

– 400 gr linte rosie
– 1 morcov
– 1/2 telina
– 2 cartofi
– 2 cepe
– 3 catei usturoi
– 1 ardei rosu
– 1 pastarnac
– 2 rosii din conserva
– 1 lingura bulion
– 2 linguri ulei de masline
– 2 frunze de dafin
– sare, piper, coriandru
– menta
– busuioc
– 1 lingurita boia dulce
– 2.5 l apa 

 

Mod de preparare Supa de Linte

 

Pentru inceput, spalam lintea in 5-6 ape si tocam legumele cuburi mari. Punem pe foc o oala in care adaugam 2.5 l apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam legumele. Dupa 10-15 min, adaugam lintea, rosiile, bulionul si mirodeniile. Lasam pe foc pana cand sunt fierte toate legumele. Cand supa e gata, scoatem frunzele de dafin. Turnam uleiul de masline in supa si mixam cu un blender vertical. Se serveste cu crutoane si suc de lamaie.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp