Spanac cremos cu smantana si oua

Ingrediente necesare pentru a prepara spanac cremos cu smantana si oua

  • 400 gr spanac congelat
  • 250 ml smantana lichida pentru lichida pentru gatit (20% grasime)
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare spanac cremos cu smantana si oua

Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline, iar cand acesta se incinge, adaugam ceapa si usturoiul la rumenit. Cand ceapa se inmoaie si devine usor aurie, putem adauga spanacul. Cand acesta se dezgheta complet, putem adauga smantana lichida, sare si piper. Dupa 3-4 minute, putem adauga rantasul. Peste faina adaugam putina apa calduta si amestecam foarte bine ca sa nu formeze cocoloase. Am ales sa fac acest rantas deoarece ii ofera spanacului o textura cremoasa. Dupa ce adaugam rantasul, mai lasam la gatit 4-5 minute la foc mic si amestecam mai des ca sa nu se lipeasca de tigaie. La final gatim ouale la baie de aburi, posate sau prajite in ulei, si le punem peste spanac. Putem servi acest spanac alaturi de mamaliguta.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp