Shakshuka preparat acasa: Deliciu cu Oua si Sos de Rosii

Esti in cautarea unei mancaruri delicioase si usor de pregatit? Shakshuka, un fel traditional israelian, este raspunsul perfect. Cu acest ghid detaliat, vei invata cum sa prepari Shakshuka la tine acasa, astfel incat sa te bucuri de aromele autentice in confortul propriului tau camin. Indiferent daca doresti sa pregatesti un mic dejun special sau o cina rapida, Shakshuka este alegerea ideala.

Shakshuka este un amestec savuros de oua si sos de rosii, imbogatit cu condimente aromate precum chimen, boia de ardei dulce si piper cayenne. Aceasta combinatie de arome si texturi iti va rasfata papilele gustative si iti va oferi o experienta culinara de neuitat.

Ingrediente shakshuka la tine acasa

 

– 4 rosii decojite
– 1 ardei rosu mare
– 2 cepe
– 4 oua
– 4 catei usturoi
– 4 linguri ulei de masline
– 1 lingurita dulceata ardei iute
– sare, piper, boia dulce, cimbru, chimion

Mod de preparare shakshuka la tine acasa

Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand acesta se incinge, adaugam ceapa. Cand aceasta se inmoaie, adaugam ardeiul, rosiile, usturoiul si dulceata de ardei iute. Dupa 5-6 minute, adaugam 70 ml apa si mirodeniile: sare, piper, boia dulce, cimbru si chimion. Cand legumele sunt gatite, formam gaurele cu ajutorul unei linguri, apoi turnam ouale in ele, si acoperim tigaia cu un capac. Le lasam pe foc pana cand albusul este bine gatit. La final, eu am decorat cu patrunjel, paine prajita si branza.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp