Sarmale in foi de varza la cuptor in vas din lut
Ingrediente Sarmale in foi de varza la cuptor in vas din lut
– 1 kg carne tocata de porc
– 200 gr carne afumata
– 100 gr jumari
– 200 gr carne cu grasime sau kaizer
– 1 cana orez (150 gr)
– sare, piper, vegeta, cimbru
– frunze de dafin
– 2 cepe
– 1 morcov
– 3 linguri bulion
– 1 ou
– 1 legatura de marar
– varza murata
Mod de preparare Sarmale in foi de varza la cuptor in vas din lut
Pentru inceput, tocam ceapa cubulete, mararul marunt, dam morcovul pe razatoare si spalam orezul in 5-6 ape. Peste carnea tocata spargem oul, adaugam orezul, bulionul, sare, piper, vegea, cimbru, ceapa, morcov. marar si amestecam foarte bine toate ingredientele. Luam o frunza de varza, punem putina compozitie de carne si rulam sarmaua. Asa procedam cu toata compozitia de carne. In oala de lut punem varza tocata, bucatele de carne cu grasime sau kaizer, frunze de dafin, carne afumata, jumari, apoi punem sarmalele si deasupra inca un strat de varza, carne afumata, jumari, 4-5 linguri bulion, frunze de dafin si 600 ml apa. Bagam la cuptor la 160 de grade pentru 4h.
Pofta buna!