Rulada de vinete la cuptor

Ingrediente rulada de vinete la cuptor

– 3 vinete

– 350 gr spanac congelat

– 200 gr muschi file

– 2 linguri bulion

– 200 gr crema de branza

– 2 oua

– 1 rosie mare

– 50 gr parmezan razuit

– 1 fir de busuioc

– 90 ml ulei de masline

– 250 gr cascaval razuit

– 4 catei de usturoi

– sare, piper, cimbru, coriandru

Mod de preparare rulada de vinete la cuptor

Taiem vinetele fasii subtiri (1 cm). Pe o tava intinsa, asezam o hartie de copt peste care punem putin ulei de masline, apoi asezam feliile de vinete, condimentan cu sare, piper, cimbru, coriandru, stropim cu ulei de masline, apoi bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 15-20 min. Intre timp, punem pe foc o tigaie in care adaugam putin ulei de masline, iar cand acesta se incinge, adaugam spanacul, sare, piper, cimbru, coriandru si usturoiul pe care l-am dat prin razatoare. Lasam pe foc pana cand lichidul scade, apoi lasam la racit. Cu ajutorul unui tel batem ouale, peste ele adaugam busuiocul taiat marunt si crema de branza. Aceasta compozitie o adaugam peste spanac. Pe o tava de cozonac punem o hartie de copt, apoi asezam pe toate laturile tavii felii de vinete. Ungem feliile de vinete cu bulion, adaugam cascaval, felii de muschi file, spanac, punem din nou cascaval, felii de vinete, felii de rosie, cascaval, parmezan, spanac si cascaval. Deasupra punem felii de rosie, cascaval si parmezan. Bagam la cuptor la 160 de grade pentru aprox 40-45 min.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp