Reteta Paella cu Fructe de Mare

Ingrediente Reteta Paella cu Fructe de Mare

 

– 1 kg fructe de mare (creveti, scoici, calamari, caracatita)
– 50 ml ulei de masline
– 50 gr unt
– 5 linguri suc de rosii
– 50 ml vin alb
– sucul de la o lamaie
– o lingurita dulcea de ardei iute
– 350 gr orez basmati
– 1 ardei rosu
– 7,8 catei de usturoi
– 2 cepe
– 6 rosii cherry
– 200 gr mazare
– sare, piper, sofran
– 500/600 ml apa

 

Mod de preparare Reteta Paella cu Fructe de Mare

 

In prima parte, tocam cubulete ceapa, ardeiul si usturoiul, apoi punem pe foc o tigaie la incins in care adaugam untul si uleiul de masline. Dupa ce untul s-a topit, adaugam legumele, mai putin mazarea, le lasam aproximativ 5 minute, apoi adaugam fructele de mare. Dupa aproximativ 10-15 minute, adaugam vinul apoi dupa 5 minute adaugam sucul de rosu, dulceata de ardei iute, sare si piper. Intre timp, punem cateva firicele de sofran in apa la hidratat, pentru a da o culoare mai frumoasa mancarii. Dupa 5 minute, adaugam sucul de lamaie, mai lasam 5 minute, apoi adaugam mazarea si orezul. Cand zeama scade, adaugam 500/600 ml apa si lasam la foc mic pana cand aceasta scade, apoi turnam apa cu sofran.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp