Reteta gulas cu carne de vita
Ingrediente reteta gulas cu carne de vita
– 1 kg carne vită
– 3 cepe, un morcov
– un ardei roșu
– 300 gr cartofi
– două lingurițe Boia
– 100 ml ulei
– 2 linguri bulion
– 6 căței usturoi
– coriandru, sare, piper, frunze țelină
Mod de preparare reteta gulas cu carne de vita
Pentru început tocăm legumele și carnea cubulețe. Intr-o tigaie punem uleiul pe foc, iar când acesta se încinge adăugăm ceapa și usturoiul și le lăsăm până când ceapa devine ușor aurie, apoi adăugăm și celelalte legume. Le lăsăm aproximativ 5 minute, apoi adăugăm bulionul, carnea și cartofii. Turnăm apă fierbinte cât să acoperim cartofii. Condimentăm cu sare, piper, coriandru, frunze țelină și boia. Lăsăm pe foc până când scade apa iar carnea este gătită.
La final adăugăm pătrunjelul.
P.S.
Am avut un soi de cartofi care fierb mai greu, de aceea i-am adăugat odată cu carnea. De obicei cartofii îi punem la aproximativ 20 de minute după ce am adăugat carnea.
Pofta buna!