Reteta Creveti Saganaki

Ingrediente Reteta Creveti Saganaki

– 300 gr creveti
– 2 cepe
– 1/2 ardei rosu
– 3 rosii
– 8 catei de usturoi
– 150 gr branza feta
– 3 linguri pasta de tomata
– 1 lingurita dulceata de ardei iute
– 100 ml ulei de masline
– sare, piper
– chives (arpagic), busuioc, oregano

 

Mod de preparare reteta creveti saganaki

 

Pentru inceput, punem pe foc o tigaie la incins in care adaugam uleiul si crevetii. Ii lasam la prajit cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi ii scoatem iar in uleiul ramas adaugam ceapa si usturoiul. Cand acestea devin usor aurii, adaugam ardeiul, rosiile, pasta de tomate, dulceata de ardei iute, sare, piper, chives, busuioc si oregano. Lasam pe foc 7-10 minute, apoi turnam compozitia in tava sau forme mici, impreuna cu crevetii si branza feta pe care am taiat-o cubulete. Bagam la cuptor ptr aproximativ 20-30 min la 150 de grade.

Pofta buna!!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp