Rata la Cuptor cu Ierburi aromate si Portocale

Ingrediente Rata la Cuptor cu Ierburi aromate si Portocale

 

– 1 rata
– 4 cepe
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– 1.5 capatani usturoi
– 2 portocale
– 1 lamaie
– 200 ml vin alb
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura miere de albine
– 1 lingura mustar
– 2 frunze dafin
– 2 lingurite sare
– 1 lingurita piper
– cimbru, boia dulce, coriandru, rozmarin

 

Mod de preparare Rata la Cuptor cu Ierburi aromate si Portocale

 

Pentru inceput, tocam ceapa, morcovul si pastarnacul cubulete mari, iar portocalele si lamaia le taiem rondele. Intr-un castron punem uleiul de masline, mustarul, mierea de albine, sare, piper, cimbru, boia, coriandru, rozmarin si amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o tava punem rata pe care o ungem pe toate partile cu aceasta compozitie. In interiorul ratei si in tava adaugam ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, lamaie, portocale si frunzele de dafin, apoi adaugam vinul si bagam la cuptor 2.5h la 180 de grade pana cand carnea devine frageda si este bine gatita.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp