Prajitura Kinder Paradiso

Ingrediente necesare pentru a prepara prajitura Kinder Paradiso

– 250 gr faina
– 450 ml frisca lichida
– 100 ml apa minerala carbogazoasa
– 50 gr unt topit
– 100 gr zahar tos
– 6 oua
– 1 lingurita coaja lamaie
– 1 esenta vanilie
– praf de copt, sare
– 1 lingura zeama de lamaie
– 30 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
– 250 ml lapte condensat

 

Mod de preparare prajitura Kinder Paradiso

Pentru inceput, separam albusurile de galbenusuri si mixam foarte bine albusurile cu zaharul tos. Cand albusurile sunt bine mixate, adaugam galbenusurile si mai mixam 5-6 minute. Adaugam praful de copt si praful de sare, 1/2 din esenta de vanilie, 3/4 din coaja de lamaie, untul topit, mai mixam 2 min, apoi treptat punem faina si apa minerala. Intr-o tava de lungime 37 cm si latime 22 cm, asezam o hartie de copt apoi turnam compozitia si o bagam la cuptor la 150 de grade ptr aproximativ 30-40 de minute. Intre timp, ne ocupam de crema. Intr-un bol incapator adaugam frisca lichida si o mixam pana cand aceasta se intaraste. Adaugam laptele condensat, zeama de lamaie, esenta de vanilie ramasa si coaja de lamaie ramasa, apoi mixam foarte bine totul. Bagam crema la frigider si o lasam pana cand blatul de pandispan se raceste. Taiem pandispanul la jumatate in 2 parti egale. Asezam pe o tava o bucata de pandispan, turnam toata crema, punem si cealalta parte de pandispan, apoi deasupra punem zaharul pudra. Bagam prajitura la frigider si o lasam peste noapte.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp