Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Ingrediente Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Compozitie:

  • 1 pachet foi de placinta (400 gr)
  • sucul de la o portocala
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 5 oua
  • 300 gr iaurt grecesc
  • coaja razuita de la 2  portocale
  • 1 praf de sare
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 plic praf de copt

Sirop:

  • 100 gr zahar
  • sucul de la 2 portocale
  • coaja razuita de la 2 portocale
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 super esenta de portocale

Decor:

  • 2 portocale taiate rondele
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 anason stelat

 

Mod de preparare Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

 

 

Taiem fasii pachetul cu foi de placinta, le punem intr-o tava si le dam la cuptor la 150 de grade pentru 10 minute. Intr-un bol incapator, spargem ouale, adaugam praful de sare si mixam. Adaugam coaja razuita de portocale, zaharul pudra, praful de copt, uleiul de masline, sucul de portocale, iaurtul grecesc, apoi mixam iar 2-3 minute. Peste aceasta compozitie adaugam franjurile de foi de placinta si mai amestecam putin. Turnam compozitia intr-o tava, asezam deasupra feliile de portocala apoi bagam la cuptor la 160 de grade pentru aprox 50 min.

 

Intre timp ne ocupam de sirop.

 

Punem pe foc o oala in care adaugam 250 ml apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam zaharul, sucul de portocale, cuisoarele, si batonul de scortisoara. Cand incepe sa dea in clocot, oprim focul si dam siropul la racit. Cand acesta s-a racit, putem adauga coaja de portocale si super esenta de portocale. Cand placinta este bine coapta, o scoatem din cuptor, turnam peste ea siropul, o lasam sa se raceasca, apoi o bagam la frigider si o lasam peste noapte.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp