Platou cu Fructe de Mare: deliciu marin inegalabil

Ingrediente necesare pentru a prepara un platou cu fructe de mare

  • 1 kg fructe de mare
  • 5 oua
  • faina
  • pesmet
  • fulgi de porumb  sau pesmet Panko
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare platou cu fructe de mare

Pentru inceput, punem un praf de sare  peste oua si le mixam cu ajutorul unei furculite. Adaugam sare si peste fructele de mare si amestecam.

Trecem fructele de mare prin faina,ou si pesmet,apoi inca o data prin ou si fulgi de porumb. Asa procedam cu toata cantitatea de creveti si inelele de calamari sau scoici daca aveti,. Am incercat sa panetez atat  caracatita cat si tentaculele de calamari,insa la prajit crusta se desprinde de ele, asa ca am renuntat si le-am tras in tigaie cu ulei de masline,usturoi si vin.

Punem pe foc o tigaie in care adaugam ulei, iar cand acesta se incinge,adaugam inelele de calamari si crevetii. Ii prajim pe ambele parti pana cand devin aurii. Cand acestia sunt gata, ii scoatem intr un bol tapetat cu servetel din hartie,pentru a absorbii surplusul de ulei.

Am ales sa servesc acest platou cu fructe de mare alaturi de cartofi prajiti si sos cremos de usturoi.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp