Placinta cu spanac, branza si oua fierte

Ingrediente necesare pentru a prepara placinta cu spanac, branza si oua fierte

  • 1 bucata aluat foietaj
  • 800 gr spanac congelat
  • 2 cepe
  • 70 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 7 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 8 linguri de smantana
  • 350 gr branza razuita
  • 1 legatura de marar
  • sare, piper, cimbru

 

Mod de preparare placinta cu spanac, branza si oua fierte

Punem pe foc o tigaie in care adaugam untul si uleiul de masline, iar cand untul se topeste, adaugam ceapa la rumenit. Cand ceapa devine usor aurie, adaugam spanacul si 100 ml apa. Adaugam sare si piper, apoi lasam la gatit pana cand scade tot lichidul. Lasam 20-30 minute la racit, apoi adaugam cele 3 oua crude, sare, piper, cimbru, marar, ceapa verde, branza si smantana. Amestecam totul foarte bine, apoi tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. Decupam foietajul in 2 cercuri egale. Unul il punem peste hartia de copt, adaugam compozitia cu branza si spanac, infigem ouale fierte pe toata suprafata placintei, apoi deasupra punem si cealalta bucata de foietaj. Din resturile decupate de la foietaj, am facut cateva figurine pe care le-am pus peste placinta pentru un aspect mai placut. Ungem deasupra cu galbenus de oua si o lingura de lapte, apoi bagam la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 60 min.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp