Piftie de porc (racitura)
Ingrediente Piftie de porc (racitura):
– 4 picioare de porc
– 1 kg carne (pulpa, spata, muschi)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 1/2 pastarnac
– 1/2 telina
– 8 catei usturoi
– frunze de dafin
– sare
– boabe de piper
– frunze de marar sau patrunjel pentru decor
Metoda de preparare Piftie de porc (racitura)
Pas 1.
Taiem carnea in bucati, apoi o punem la fier impreuna cu picioarele. Adaugam apa pana se acopera. Cand da in fiert, luam spuma de cate ori este nevoie. Dupa 2.5 ore, adaugam legumele, frunzele de dafin, boabele de piper si sarea. Intre timp, putem sa razuim usturoiul ca sa-l avem pregatit.
Pas 2.
Dupa 30-40 min, scoatem legumele, adaugam 1l de apa si mai lasam la fiert 40-45 min, apoi scoatem carnea si lasam zeama la racit peste noapte sau pana se incheaga compozitia.
Pas 3.
Adunam toata grasimea, apoi incalzim compozitia. Intre timp, taiem rondele morcovul si carnea fasii. In zeama adaugam usturoiul apoi o strecuram.
Asezam mararul, carnea si morcovul apoi acoperim cu zeama si lasam la frigider peste noapte.
Pofta buna!