Piept de pui in sos gorgonzola

Ingrediente piept de pui in sos gorgonzola

  • 800 gr piept de pui
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana ptr gatit
  • 50 ml supa de pui
  • 200 gr branza gorgonzola
  • sare, piper, nucosoara, cimbrisor

 

Mod de preparare piept de pui in sos gorgonzola

 

Crestam pieptul de pui, apoi il condimentam cu sare si piper. Punem pe foc o tigaie in care adaugam 50 gr unt si uleiul de masline. Cand untul se topeste, adaugam puiul la rumenit pe toate partile. Intre timp, pregatim sosul de gorgonzola. Punem pe foc o tigaie in care adaugam untul ramas, iar cand acesta se topeste adaugam usturoiul. Il lasam la gatit 1-2 minute, apoi adaugam smantana ptr gatit, sare, piper, cimbrisor, nucsoara, branza gorgonzola si amestecam usor pana cand aceasta se topeste. Adaugam supa de pui, apoi turnam sosul peste pui si il lasam la gatit pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp