Oua Benedict: Reteta perfecta pentru un mic dejun sofisticat

Ingrediente pentru oua Benedict

  • cateva fasii de bacon
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr unt topit
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura de otet
  • sare,piper
  • 1 fir de chives sau ceapa verde

 

Mod de preparare oua Benedict

Pentru inceput, punem o tigaie la incins, apoi punem fasiile de bacon si le rumenim pe ambele parti. Acum ne ocupam de prepararea sosului olandez. Peste cele 3 galbenusuri, adaugam sare si piper, apoi amestecam usor si punem bolul la bain-marie. Adaugam untul topit putin cate putin, si amestecam continuu pana cand terminam untul, iar sosul se ingroasa. Spre final, adaugam sucul de lamaie. Daca sosul se ingroasa prea tare, puteti adauga o lingura cu apa rece si amestecati. Punem pe foc o oala in care adaugam apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam otetul. Cu ajutorul unei linguri, formam un vartej, apoi ouale pe rand si le lasam la fiert maxim 2-3 minute. Le scoatem pe un prosop de hartie, ca sa absoarba apa, apoi putem decora farfuria cu bacon, sos olandez si chives. Ouale le puteti aseza pe o bucata de paine prajita, o briosa englezeasca sau in cazul meu, pe o bucata de foietaj simplu doar copt la cuptor.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp