Orez Persan cu Sofran si Lipie

Ingrediente Orez Persan cu Sofran si Lipie

  • 360 gr orez basmati (2 cani)
  • 4 lipii mici sau 2 mari
  • 160 gr unt
  • sare, sofran
  • 1 l apa

Mod de preparare Orez Persan cu Sofran si Lipie

In prima parte, punem putina apa calda peste sofran si lasam sa isi lase culoarea in apa. Punem pe foc o cratita in care adaugam sare, apa si 80 gr de unt, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam orezul. Il lasam la fiert aproximativ 10 min. Dupa ce a fiert, il scoatem intr-o sita, il punem sub jetul de apa rece, il spalam putin si il lasam la scurs. Intre timp, punem pe foc o cratita in care adaugam untul ramas, il lasam la topit, punem lipiile pe tot fundul cratitei, adaugam orezul, facem cateva gaurele cu o lingurita, adaugam apa cu sofran in ele, acoperim cu proaspe din hartie, punem capacul si lasam la foc mic aproximativ 5-7 minute. Cand acesta este gata, il rasturnam pe o tava rotunda, apoi se poate servi.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp