Orez de Legume cu Friptura si Sos de Ciuperci

Ingrediente Orez de Legume cu Friptura si Sos de Ciuperci

 

– 1 kg carne de pui
– 2 cepe
– 1 ardei rosu
– 1 ardei galben
– 1 morcov
– 2 catei de usturoi
– 330 gr orez
– 100 ml ulei
– 250 gr ciuperci la conserva
– 100 ml vin alb
– 1 lingura faina
– 1 lingura smantana
– 2 linguri bulion
– 40 gr unt
– sare, piper, cimbru

 

Mod de preparare Orez de Legume cu Friptura si Sos de Ciuperci

 

Pentru inceput, punem pe foc o oala cu apa si un praf de sare, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam carnea. Adunam spuma formata de cate ori este nevoie. Cand carnea este bine fiarta, o scoatem, strecuram supa, si masuram 1.9l apoi adaugam carnea, ardeiul si morcovul. Le lasam pe foc 15-20 min, apoi adaugam orezul, un praf de sare si piper. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand apa scade, oprim focul. Intr-o tigaie punem uleiul la incins apoi adaugam carnea, si o rumenim pe toate partile, apoi adaugam vinul si il lasam pana cand acesta scade. Intr-un blender adaugam ciupercile si le mixam. Intr-o tigaie punem untul la topit, apoi adaugam usturoiul si bulionul. Intre timp, turnam 3-4 linguri de apa peste faina si amestecam. Adaugam in tigaie ciupercile blenduite, sare, piper, cimbru, faina si smantana si mai lasam pe foc 3-4 min.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp