Miel din Cartof Umplut la Cuptor de Paste

Ingrediente Miel din Cartof Umplut la Cuptor de Paste

 

– 2 cartofi mari
– 2 morcovi
– 1 ardei rosu
– 2 cepe
– 200 gr carne tocata
– 2 catei usturoi
– sare, piper, cimbru, boia dulce
– 1 lingura pasta de rosii
– 50 ml ulei de masline
– 50 gr unt
– 2 galbenusuri ou
– 1 radacina ceapa verde
– 100 gr mazare
– 50 gr faina
– 50 gr parmezan
– 100 gr cascaval razuit

 

Mod de preparare Miel din Cartof Umplut la Cuptor de Paste

 

In prima parte, punem pe foc o oala in care adaugam apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam cartofi. Cand acestia sunt fierti, ii lasam cateva minute la racit. Intre timp, tocam legumele cubulete, iar un morcov il lasam intreg deoarece avem nevoie de el pentru a forma mielul. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand acesta se incinge, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea tocata, ceapa verde, mazare, sare, piper, cimbru, boia, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Dupa 5-6 minute, putem adauga pasta de rosii si 100 ml apa. Cand apa scade, oprim focul. Taiem cartofii la jumatate, ii scobim, iar din resturile ramase de la cartof, le pasam, adaugam un praf de sare si piper, unt, parmezan, galbenusurile si faina, apoi amestecam totul foarte bine. Punem compozitia de cartof intr-un posh de ornat, apoi punem cartofii intr-o tava si ii stropim cu putin ulei de masline. Umplem cartofii cu compozitia de legume si carne, adaugam cascaval razuit, infingem 1/4 din morcov la unul din capete, apoi deasupra cu ajutorul posh -ului de ornat formam mielul. Cu ajutorul unei ustensile petru modelat martipan, formam fata mielului. Pentru ochi si nas, folosesc boabe de piper, iar pentru urechi folosesc ridiche. Dupa ce terminam de format mielutii, ii bagam la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 30 min.
Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp