Macarons cu ganache de ciocolata neagra
Ingrediente necesare pentru a prepara macarons cu ganache de ciocolata neagra
- 120 gr albus de ou la temperatura camerei
- 120 gr faina de migdale
- 200 gr zahar pudra
- 30 gr zahar tos
- 1 lingura de cacao
- 150 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata neagra
Mod de preparare macarons cu ganache de ciocolata neagra
Mixam albusurile cu cele 30 de grame zahar tos, aproximativ 30 de minute, pana cand compozitia devine solida si nu curge cand intoarcem bolul cu susul in jos. Adaugam zaharul pudra si faina de migdale si amestecam cu miscari lejere.
Pastram 1/4 din compozitie, iar in cealalta parte ramasa adaugam cacao. Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi cu ajutorul unui pos de ornat, formam macarons. Batem tava de blat pentru a se intinde si pentru a iesi tot aerul din ei. Ii lasam o ora sa se intareasca si sa prinda o cojita deasupra. Asa de ne dam seama daca sunt sau nu reusiti. II bagam la cuptor la 150 de grade pentru 20 minute.
Intre timp, ne putem ocupa de ganache-ul de ciocolata. Punem ciocolata la topit la bain marie, iar cand aceasta este complet topita, putem adauga frisca lichida. Amestecam in continuu pana cand compozitia se ingroasa. O lasam 1 ora la racit, apoi cu ajutorul unui pos de ornat, putem umple macarons. II bagam la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.