Langos – mancare traditionala din bucataria maghiara

Ingrediente necesare pentru a prepara langos

  • 400 gr faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 100 gr cascaval razuit
  • 100 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 galbenus de ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 40 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • dulceata de capsuni

 

Mod de preparare langos

In laptele caldut adaugam zaharul si drojdia, apoi lasam 10 minute sa actioneze drojdia. Peste faina adaugam galbenusul de ou, praful de sare, laptele cu drojdia si framantam pana cand formam aluatul. Lasam la crescut intr-un loc caldut undeva la 30-40 de minute. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul putem forma turtele. Luam o mica parte din aluat, o ungem cu ulei si o aplatizam formand o turta. Prajim pe ambele parti intr-o baie de ulei incinsa. Cand sunt bine rumenite, le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Pentru langosul sarat, taiem catelul de usturoi in doua, apoi ungem turta cu el. Punem smantana, cascaval, parmezan, ceapa verde si marar. Pentru langosul dulce, adaugam peste turta smantana, dulceata de capsunisi capsuni proaspete.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp