Gogosari in Sos de Rosii
Ingrediente Gogosari in Sos de Rosii
– 5 kg gogosari
– 2 capatani usturoi
– 4 frunze dafin
– 1 lingura piper boabe
– 2 linguri boabe de mustar
– 2 linguri sare
– 1 lingura busuioc
– 500 gr zahar
– 3 linguri mustar
– 1 lingurita hrean
– 450 ml ulei
– 500 ml otet
– 700 gr bulion de rosii
Mod de preparare Gogosari in Sos de Rosii
Intr-o oala incapatoare, adaugam otetul si zaharul, iar cand incepe sa fiarba, adaugam uleiul, usturoiul, frunzele de dafin, boabele de piper, boabele de mustar, sarea, busuioc, bulion, mustar, hreanul si gogosarii. Lasam la fiert 20 min. Dupa ce au fiert 20 min, umplem borcanele cu gogosari si turnam sos, apoi strangem foarte bine capacele si le punem la sterilizat. Intr-o oala incapatoare punem borcanele, apoi adaugam apa si lasam pe foc 15 min, de cand incepe apa sa fiarba. Scoatem borcanele, le punem cu capacul in jos si le acoperim cu prosoape.
Spor la treaba!!