Ghiveci Taranesc de Legume ca la Mama Acasa
Ingrediente Ghiveci Taranesc de Legume ca la Mama Acasa
– 2 vinete
– 1 dovlecel
– 2 cepe
– 1 ardei galben
– 2 ardei capia
– 1 ardei gogosar
– 2 morcovi
– 6 catei usturoi
– 300 gr ciuperci la conserva
– 200 gr fasole pastai verde
– 4 rosii prunisoare
– 1 ardei iute
– 100 ml ulei
– 3 linguri bulion
– sare, piper, cimbru
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
Mod de preparare Ghiveci Taranesc de Legume ca la Mama Acasa
Pentru inceput, tocam legumele cuburi de dimensiune medie. Intr-o tigaie, punem uleiul iar cand acesta se incinge, adaugam vinetele si un praf de sare. Le lasam pana cand se fac aurii pe fiecare parte, apoi le scoatem din tigaie. La fel procedam si cu dovlecelul. Mai adaugam la nevoie ulei in tigaie, apoi punem ceapa si usturoiul. Cand acestea se rumenesc, adaugam rosiile, ardeiul, morcovul, ardeiul iute, bulionul, sare, piper si cimbru. Dupa 5-7 minute, putem adauga pastaile de fasole si ciupercile. Turnam 100 ml apa si lasam pe foc pana cand aceasta scade si pastaile sunt fierte. Spre final, adaugam vinetele si dovleceii si mai lasam 3-4 minute. La final, adaugam marar si patrunjel.
Pofta buna!