Gem de piersici cu scortisoara

Ingrediente necesare pentru a prepara gem de de piersici cu scortisoara

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 batonase de scortisoara

 

Mod de preparare  gem de piersici cu scortisoara

Pentru inceput, scoatem samburii de la piersici si le taiem in bucati. Peste piersicile taiate adaugam zaharul, sucul de lamaie si batonasele de scortisoara, apoi punem la fiert. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca. Veti observa in timp cum volumul scade si gemul incepe sa se ingroase. Am fiert gemul la foc mic aproximativ 3 ore. Cand acesta este gata, luam de pe foc, scoatem batonasele de scortisoara si adaugam esenta de vanilie. Umplem borcanele cu gem, le strangem bine capacele si bagam la cuptor la 150 de grade pentru 30 minute. Scoatem borcanele din cuptor, le punem cu capacul in jos si acoperim cu prosoape.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp