Fursecuri fragede pentru Mos Craciun
Ingrediente fursecuri fragede pentru Mos Craciun
- 2 cani faina
- 3/4 din cana zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 cana de unt la temperatura camerei
- 1 galbenus ou
- 1 praf de sare
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingura cacao
- colorant alimentar rosu si verde
- 1 lingura ciocolata neagra
Mod de preparare fursecuri fragede pentru Mos Craciun
Intr-un bol, adaugam untul si zaharul pudra, apoi mixam 5-6 minute. Adaugam praful de sare, galbenusul de ou si esenta de vanilie. Mai mixam putin, apoi turnam faina treptat putin cate putin. Turnam 3 linguri din compozitie intr-un bol, adaugam cacao si amestecam. Turnam 3 linguri din compozitie intr-un bol, adaugam colorant alimentar verde si amestecam. Turnam o lingura din compozitie intr-un bol, adaugam colorant alimentar rosu si amestecam. Turnam o lingura din compozitie intr-un bol si il lasam de culoare alba. Umplem 4 posuri de ornat cu toate compozitiile, apoi pe o hartie de copt trasam cercuri si linii verticale, la distanta de 5-6 cm. Pe cercuri formam ursuleti, iar pe linii formam braduti. Din aceasta compozitie puteti face diverse figurine. Bagam fursecurile la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 15 minute. Cand acestea se racesc, le putem decora cu ciocolata topita.