Fasole batuta cu ceapa calita
Ingrediente Fasole batuta cu Ceapa calita
– 500 gr fasole lasata de seara in apa la inmuiat
– 3 cepe rosii
– 1/2 telina
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– 2 frunze dafin
– 5 catei de usturoi
– 30/40 ml ulei floarea soarelui
– 2/3 lingurite ulei de masline
– 3 linguri bulion
– 3 rosii la conserva
– sare, piper, cimbru
Mod de preparare Fasole batuta cu Ceapa calita
Pentru inceput, punem fasolea la fiert impreuna cu telina, morcovul, pastarnacul, frunzele de dafin, cimbru, sare si piper. Adunam spuma formata de cate ori este nevoie. Tocam ceapa solzisori, 2 catei de usturoi ii tocam cubulete, iar pe ceilalti 3 ramasi ii dam pe razatoare. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de floarea soarelui iar cand acesta se incinge, adaugam ceapa si usturoiul. Cand acestea devin usor aurii, adaugam bulionul, rosiile si un praf de sare. Lasam pe foc pana cand ceapa este bine gatita. Cand fasolea este bine fiarta, o scoatem din zeama si oprim un pahar din aceasta sa adaugam daca este nevoie. Batem fasolea cu un blender vertical, adaugam usturoiul si uleiul de masline. La mine nu mai este nevoie sa adaug din zeama, deoarece compozitia este destul de moale. Ornam fasolea cu ceapa calita, dupa preferintele fiecaruia.
Pofta buna!