Drob de Pui in Foietaj

Bucataria romaneasca este cunoscuta pentru preparatele sale traditionale delicioase. De exemplu, drobul de pui in foietaj reprezinta un asemenea preparat. Acesta este un preparat festiv, adesea savurat in perioada sarbatorilor de Paste. Totusi, poate fi pregatit si in alte ocazii speciale sau chiar ca o surpriza culinara intr-o zi obisnuita. Combinand gustul suculent al carnii de pui cu textura crocanta si frageda a foielor de foietaj, drobul de pui in foietaj devine o alegere populara pentru cei care doresc sa isi impresioneze familia si prietenii cu o mancare deosebita. Prin urmare, in acest articol, va vom impartasi o reteta delicioasa si usor de preparat pentru drobul de pui in foietaj, care va va ajuta sa creati o masa festiva si atragatoare.

Ingrediente Drob de Pui in Foietaj

– 800 gr inimi si pipote de pui (pe care le-am fiert inainte, apoi le-am taiat cubulete mici)
– 500 gr ficatei
– 500 gr carne tocata
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 2 legaturi patrunjel
– 2 legaturi marar
– 3 oua crude
– 250 gr foietaj
– 4 oua fierte
– 50 ml ulei
– sare, piper, cimbru

 

Mod de preparare Drob de Pui in Foietaj

Pentru inceput, punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand acesta se incinge, adaugam ficateii. Ii lasam pe foc pana cand nu mai iese sange din ei. Cand acestia sunt gata, ii scoate din tigaie, ii lasam 10-15 min sa se raceasca, apoi ii taiem cubulete mici. In uleiul ramas de la ficatei, adaugam ceapa si usturoiul verde si le lasam pana cand se inmoaie. Intr-un bol incapator, adaugam ceapa, usturoiul, carnea tocata, sare, piper, cimbru, ficateii, inimile cu pipote, marar, patrunjel, ouale crude, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o tava asezam aluatul de foietaj, adaugam din compozitie, punem ouale fierte pe mijloc, umplem tava cu compozitie, apoi deasupra punem partea ramasa de foietaj. Crestam foietajul in romburi, apoi deasupra ungem cu galbenul de ou si optional punem susan. Bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 60 min.
Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp