Drob de Pui in Foietaj
Ingrediente Drob de Pui in Foietaj
– 800 gr inimi si pipote de pui (pe care le-am fiert inainte, apoi le-am taiat cubulete mici)
– 500 gr ficatei
– 500 gr carne tocata
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 2 legaturi patrunjel
– 2 legaturi marar
– 3 oua crude
– 250 gr foietaj
– 4 oua fierte
– 50 ml ulei
– sare, piper, cimbru
Mod de preparare Drob de Pui in Foietaj
Pentru inceput, punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand acesta se incinge, adaugam ficateii. Ii lasam pe foc pana cand nu mai iese sange din ei. Cand acestia sunt gata, ii scoate din tigaie, ii lasam 10-15 min sa se raceasca, apoi ii taiem cubulete mici. In uleiul ramas de la ficatei, adaugam ceapa si usturoiul verde si le lasam pana cand se inmoaie. Intr-un bol incapator, adaugam ceapa, usturoiul, carnea tocata, sare, piper, cimbru, ficateii, inimile cu pipote, marar, patrunjel, ouale crude, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o tava asezam aluatul de foietaj, adaugam din compozitie, punem ouale fierte pe mijloc, umplem tava cu compozitie, apoi deasupra punem partea ramasa de foietaj. Crestam foietajul in romburi, apoi deasupra ungem cu galbenul de ou si optional punem susan. Bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 60 min.
Pofta buna!