Delikat – Vegeta de legume facut in casa
Ingrediente necesare pentru a prepara Delikat – Vegeta de legume facut in casa
- 7 ardei rosii
- 4 ardei galbeni
- 2 cepe rosii
- 1 ceapa galbena
- 6 bucati de pastarnac
- 8 bucati de morcovi
- 1 telina mare
- 2 legaturi de patrunjel
- 8 linguri de sare
- 2 linguri zahar
- 2 linguri frunze de telina uscate
- o lingura turmeric
Mod de preparare Delikat – Vegeta de legume facut in casa
Pentru inceput dam prin razatoare sau prin blender toate legumele pe rand, apoi le stoarcem foarte bine de zeama. Patrunjelul il tocam marunt. Punem legumele la soare la uscat pentru 8 zile, pe care le intoarcem zilnic de cate 2-3 ori sau le mai putem usca la cuptor la 150 de grade pentru 15-20 de minute, apoi inca 4-5 zile lasate la soare. Veti observa cum isi micsoreaza volumul din ce in ce mai mult pe parcurs ce se usuca. Pe langa legumele uscate mai avem nevoie de 8 linguri de sare, 2 linguri zahar, 2 linguri frunze de telina uscate si o lingura turmeric. Intr-un blender adaugam ardeiul pe care il blendam 1 minut, apoi putem adauga si celelalte ingrediente. Blendam totul pentru un minut, apoi delicatul nostru este gata.
Acesta se poate pastra in borcanase, in pungi cu fermoar sau chiar in pungi vidate.