Cum sa faci macarons cu zmeura acasa?

Ingrediente necesare pentru a prepara macarons cu zmeura

  • 120 gr albus de ou la temperatura camerei
  • 120 gr faina de migdale
  • 200 gr zahar pudra
  • 30 gr zahar tos
  • 150 gr zmeura congelata
  • 2 linguri zahar tos
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon de porumb
  • colorant alimentar rosu
  • 1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare macarons cu zmeura

Mixam albusurile cu cele 30 de grame zahar tos, aproximativ 30 de minute, pana cand compozitia devine solida si nu curge cand intoarcem bolul cu susul in jos. Adaugam zaharul pudra si faina de migdale si amestecam cu miscari lejere.

 

Eu am ales sa fac 2 culori de macarons, asa ca am pastrat 1/4 din compozitie, iar in cealalta parte ramasa, am adaugat putin colorant alimentar rosu.

 

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi cu ajutorul unui pos de ornat formam macarons. Batem tava de blat pentru a se intinde si a iesi tot aerul din el. Ii lasam o ora la temperatura camerei sa se intareasca si sa prinda o cojita deasupra. Asa de ne dam seama daca sunt sau nu reusiti. II bagam la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 20 minute.

 

Eu am ales sa coc macarons la Air Friyer deoarece am cuptorul pe gaz si nu ma avantaj la coacerea lor.

 

Intre timp ne putem ocupa de crema. Mixam frisca lichida pana cand se intaraste, apoi o bagam la frigider. Punem pe foc o tigaie in care adaugam zmeura si cele 2 linguri de zahar tos si lasam pe foc 5-6 minute. Trecem printr-o sita fina zmeura pentru a scapa de seminte, apoi trecem iar pe foc si adaugam amidonul. Lasam la gatit maxim 2-3 minute. Turnam zmeura peste frisca lichida, amestecam usor, apoi umplem macarons cu aceasta crema.

 

La final, ii bagam la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp