Cotlete de berbecut in crusta de ierburi aromatice
Ingrediente necesare pentru a prepara cotlete de berbecut in crusta de ierburi aromatice
– 3 cotlete de berbecut
– 2 linguri parmezan razuit
– 2 linguri pesmet
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura mustar de dijon
– 1 legatura patrunjel
– crengute de rozmarin, menta, cimbrisor
– 2 catei de usturoi
– sare, piper, coriandru
Mod de preparare reteta cotlete de berbecut in crusta de ierburi aromatice
Pentru inceput, condimentam cotletele pe fiecare parte cu sare, piper si coriandru. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline, iar cand acesta se incinge, adaugam cotletele. Le lasam la prajit cate 3-4 minute pe fiecare parte. Intre timp, ne ocupam de crusta. Intr-un blender adaugam patrunjelul, rozmarinul, menta, cimbrisorul, usturoiul, pesmetul si parmezanul, apoi blendam foarte bine totul. Ungem cotletele cu mustar pe fiecare parte, punem crusta de ierburi aromatice, apoi le punem intr-o tava si bagam la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute.