Ciorba de pui a la grec: Gustul Mediteranei acasa

Descopera cum sa pregatesti ciorba de pui a la grec ca un adevarat bucatar elen si savureaza gustul mediteranean autentic

 

Ciorba de pui a la grec este o mancare traditionala din Grecia, foarte populara in randul localnicilor si a turistilor. Aceasta mancare este renumita pentru gustul sau unic, care provine din combinatia de arome din legume, pui si condimente. Reteta autentica de ciorba de pui a la grec necesita putin timp si putina atentie pentru a fi pregatita perfect, dar merita cu siguranta efortul.

 

Cand vine vorba de ciorba de pui a la grec, cheia este sa folositi ingrediente proaspete si de calitate. Daca va decideti sa pregatiti aceasta mancare, asigurati-va ca aveti la indemana legume proaspete, carne de pui de calitate si condimente autentice din Grecia, cum ar fi busuiocul, oregano-ul si cimbrul.

 

Ingrediente ciorba de pui a la grec

– 1pui
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– 1 ardei rosu
– 1/4 telina
– 2 cartofi
– 3 catei de usturoi
– 2 frunze de dafin
– 300 gr smantana
– patrunjel, marar
– sucul de la o lamaie
– sare, piper

 

Mod de preparare ciorba de pui a la grec

 

Pentru inceput, taiem puiul bucatele, apoi punem pe foc o oala in care adaugam apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam carnea. Adunam spuma formata de cate ori este nevoie. Intre timp taiem legumele cubulete, usturoiul il dam pe razatoarea mica iar mararul si patrunjelul le taiem marunt. Cand carnea este bine fiarta, o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o dezosam. In oala cu supa mai adaugam 1l de apa, apoi punem legumele si frunzele de dafin. DUpa 10-15 min, putem adauga cartofii taiati cubulete. Dupa ce au fiert legumele si cartofii, adaugam carnea, usturoiul, sucul de lamaie, sare, piper si mai fierbem 2-3 min. La final, adaugam smantana, mararul si patrunjelul.

 

Concluzie!

 

Daca va place mancarea greceasca si doriti sa incercati o mancare autentica din bucataria mediteraneana, ciorba de pui a la grec este o alegere excelenta. Aceasta mancare nu numai ca este delicioasa, ci si sanatoasa si usoara, fiind potrivita pentru orice sezon. Cu putina atentie si ingrediente de calitate, veti putea savura gustul autentic al Greciei in propria casa.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp