Ciorba de perisoare ca la bunica
Ingrediente Ciorba de perisoare ca la bunica
– 500 gr carne tocata porc
– 1/2 ardei rosu
– 1/2 ardei galben
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 1 rosie
– 1 felie telina
– 1 ou
– 1l bors
– 3 linguri bulion
– 2 linguri orez ( spalat in 3-4 ape)
– 1 legatura leustean
– 3l apa
Mod de preparare Ciorba de perisoare ca la bunica
Pentru inceput taiem legumele cubulete,apoi punem pe foc o oala in care adaugam 3L apa la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam legumele. Intre timp pregatim perisoarele. Peste carnea tocata punem oul,vegeta,un praf de sare si orezul,apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-un bol punem 1 cana cu apa rece si 1 lingura de otet. Ne umezim mainile cu apa din cand in cand,apoi formam perisoarele. Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam bulionul. Dupa 5 minute putem adauga perisoarele la fiert una cate una. Cand aceastea au fiert,adaugam bors,sare si vegeta dupa gustul dorit. Dupa ce da in fiert,oprim focul iar la final adaugam leusteanul.