Ciorba de burta cu smantana

Ingrediente ciorba de burta cu smantana

 

-1 kg burta de vita fideluta
-2 cepe
-1 morcov
-1/2 telina
-1/2 pastarnac
-1 ardei gras galben
-5 oua
-6 linguri smantana 20% grasime
-sare
-vegeta
-foi de dafin
-10 ml otet
-5 ml ulei

 

Mod de preparare ciorba de burta cu smantana

 

Punem la fiert burta de vita in 3l apa. Intre timp, dam pe razatoarea mica 1/4 morcov si-l punem la prajit impreuna cu uleiul pana cand acesta devine maroniu. Separam albusurile de galbenusuri si amestecam smantana cu galbenusurile.
Dam pe razatoare usturoiul, apoi adaugam peste el otetul. Aceasta compozitie este adaugata la servire dupa gustul fiecaruia. Cand apa incepe sa fiarba, taiem bucati mari de legume si le punem la fiert 20 de minute, apoi le scoatem.
Punem sarea, vegeta si frunzele de dafin. Cand ciorba este gata, lasam 30 de minute la racit, apoi adaugam galbenusurile cu smantana. Taiem rondele morcovul fiert, il adaugam in oala, apoi scurgem uleiul din morcovul prajit printr-o strecuratoare.

Pofta buna!!!
——————————
#ciorbadeburta

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp