CheeseCake cu Caramel Sarat
Ingrediente CheeseCake cu Caramel Sarat
- 350 gr biscuiti simpli
- 400 gr crema branza
- 250 gr mascarpone
- 200 gr unt
- 100 gr zahar
- 300 ml frisca lichida
- 20 gr gelatina
- 1 esenta de rom
Pentru caramel, avem nevoie de:
- 200 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr unt
- 1 praf de sare
Mod de preparare CheeseCake cu Caramel Sarat
Pentru inceput, pregatim crema. Intr-un bol adaugam frisca lichida, o mixam pana se intarase, adaugam zaharul mascarpone, crema de branza si esenta de rom, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Bagam crema la frigider. Intr-un bol adaugam gelatina, punem apa calduta peste ea si o lasam la hidratat timp de 10 min. Peste biscuitii sfaramati, adaugam cele 200 gr unt topit si amestecam pana cand acestia se inmoaie. Punem compozitia de biscuiti intr-o tava cu marginile detasabile si apasam cu o lingura ca sa formam blatul. Punem pe foc o tigaie in care adaugam zaharul, iar cand acesta se topeste adaugam frisca lichida, untul si praful de sare. Lasam pe foc pana cand zaharul este bine topit, iar compozitia se mai intaraste. Scoatem crema din frigider, adaugam peste ea 3-4 linguri de caramel, gelatina, si amestecam foarte bine toate ingredientele. Peste blatul de biscuiti turnam crema, bagam la frigider aproximativ 2-3h apoi o scoatem si turnam deasupra caramelul, apoi bagam din nou la frigider pentru aproximativ 3-4h.
Pofta buna!