Castraveti Murati in Otet pentru Iarna

Ingrediente Castraveti Murati in Otet pentru Iarna

– castraveti cornichon
– otet
– zahar
– sare
– boabe mustar
– boabe piper
– usturoi
– ceapa
– crengute de marar uscate

 

Mod de preparare Castraveti Murati in Otet pentru Iarna

 

Intr-un borcan adaugam o lingurita de sare, 2 de zahar, cateva fasii de ceapa, 3 catei de usturoi, o lingurita de boabe mustar, cateva boabe de piper, cateva crengute de marar, apoi umplem borcanul cu castraveti. Turnam otet pana la marginea gradata de jos a borcanului, apoi completam cu apa pana cand acesta se umple. Punem capacul si strangem foarte bine, apoi procedam la fel cu toata cantitatea de castraveti. Intr-o oala incapatoare punem borcanele apoi adaugam apa, si lasam sa fiarba 15 min dupa ce apa a inceput sa fiarba. La final scoatem borcanele, le asezam cu capacele in jos, apoi le acoperim cu prosoape. Urmatoarea zi veti observa cum capacele s-au tras usor in jos, ceea ce inseamna ca acestea s-au capsat foarte bine.

Spor la treaba!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp