Cartofi noi la tigaie cu usturoi, rozmarin si parmezan
Ingrediente cartofi noi la tigaie cu usturoi, rozmarin si parmezan
– 1 kg cartofi noi
– 50 gr unt
– 50 ml ulei de masline
– 10 catei de usturoi
– 70 gr parmezan razuit
– sare, piper, boia dulce
– cimbru, rozmarian
Mod de preparare cartofi noi la tigaie cu usturoi, rozmarin si parmezan
Pentru inceput, spalam cartofii foarte bine, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand acestia sunt aproape fierti, ii scoatem din apa. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de masline si untul, iar cand untul se topeste, adaugam usturoiul care l-am dat prin razatoare, mirodeniile (sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin) si cartofii. Punem capacul si lasam pe foc pana cand cartofii sunt rumeniti si bine gatiti. La final adaugam parmezan.