Cartofi la cuptor in sos carbonara

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofi la cuptor in sos carbonara

  • 1kg cartofi taiati cubulete
  • 250 gr bacon
  • 300 gr smantana 30% grasime
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr parmezan razuit
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr cascasval razuit
  • sare, piper, busuioc

 

Mod de preparare cartofi la cuptor in sos carbonara

Punem cartofii la foc cu un praf de sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de apa. Punem baconul la rumenit pentru 3-4 minute. Mixam galbenusurile, adaugam smantana, sare, piper, busuioc si parmezan, apoi amestecam. Peste cartofii fierti adaugam baconul si sosul carbonara. Bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 20-25 minute, apoi punem deasupra cascavalul razuit si mai lasam la cuptor 5 minute. La final, adaugam patrunjel.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp