Bulz ciobanesc traditional romanesc

Ingrediente necesare pentru a prepare bulz ciobanesc traditional romanesc

  • 1l apa
  • 500 gr malai
  • branza burduf
  • telemea de vaca
  • cascaval
  • carne afumata tocata marunt (puteti folosi bacon, kaizer sau carnati)
  • 2 oua
  • 1 cub de unt
  • 1 praf de sare

 

Metoda de preparare bulz ciobanesc traditional romanesc

Ne apucam de facut mamaliga. Punem pe foc o oala in care adaugam apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam sarea, untul si malaiul putin cate putin. Lasam pe foc pana cand mamaliga este gata si malaiul este bine fiert. Pentru aceasta reteta, avem nevoie ca mamaliga sa fie mai tare. Cand aceasta este gata o lasam la racit aproximativ 10 minute.Intre timp, punem pe foc o tigaie in care adaugam putin unt, iar cand acesta se topeste, adaugam carnea afumata la rumenit. Luam o lingura de mamaliga, adaugam branza de burduf, telemea de vaca, cascaval, bucatele de carne afumata, inca o lingura de mamaliga, apoi formam bulzul ca o bila. Il lasam 7-10 minute la grill sau intr-o tigaie, apoi se poate servi alaturi de oua ochiuri prajite.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp