Briose cu dovleac pentru Halloween

Ingrediente briose cu dovleac pentru Halloween

 

  • 1 dovleac
  • 4 oua
  • 1.5 cana de faina
  • 1 cana zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lg nucsoara
  • 1/2 lg ghimbir pudra
  • 30 ml ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 50 ml apa minerala

 

Mod de preparare briose cu dovleac pentru Halloween

 

Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cubulete. Folosim 300 gr de dovleac. Punem pe foc o oala in care adaugam apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam dovleacul. Cand acesta este bine fiert, il scoatem din apa, il lasam la scurs si la racit. Cu ajutorul unui blender vertical, blendam dovleacul. Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, si mai mixam 2-3 minute. Punem scortisoara, nucsoara, ghimbirul, esenta de vanilie, uleiul si dovleacul si amestecam. Adaugam faina putin cate putin si amestecam cu un tel. La final adaugam apa minerala. Umplem formele pentru briose cu compozitia formata, apoi bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 45-50 min.

 

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp