Bomboane cu Miere si Nuca Marlenka – bomboanele copilariei
Ingrediente Bomboane cu Miere si Nuca Marlenka
– 250 gr faina
– 200 gr nuca macinata
– 400 ml lapte condesansat
– 100 gr miere de albine
– 150 gr unt la temperatura camerei
– 1 ou
– 1 praf de sare
– 1 praf de bicarbonat
– 1 esenta de vanilie
Mod de preparare Bomboane cu Miere si Nuca Marlenka
Intr-un bol incapator, adaugam mierea de albine si 100 gr unt si amestecam pana cand se formeaza o compozitie cremoasa. Peste aceasta compozitie, adaugam oul, praful de sare, praful de bicarbonat, esenta de vanilie, 3-4 linguri de nuca macinata, si faina putin cate putin. Amestecam totul pana cand se formeaza un aluat. Intindem aluatul, il punem intr-o tava, apoi il bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Cand aluatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam cateva minute sa se raceasca. Rupem bucatele mici, le punem intr-un blender si macinam fin. Pastram 1/4 din aluatul macinat si 1/4 din nuca ramasa pentru a rostogoli prin ele bomboanele la final. Pastram 70 ml de lapte condensat si amestecam cu restul de blat pentru a umple la mijloc bomboanele. Peste aluatul macinat, adaugam nuca si laptele condensat apoi amestecam foarte bine. Formam biluta, facem o gropita in care punem compozitia de lapte condesat si unt (cu ajutorul unei seringi), modelam din nou biluta, iar la final o rostogolim prin aluatul macinat combinat cu nuca.