Aperitive pentru mese festive si sarbatori partea III-a

1. Cabanos in foietaj
Ingrediente:
– aluat foietaj
– 2 carnati cabanos
– 1 galbenus ou

Mod de preparare::
Pentru inceput, batem spuma 2 min galbenusul de ou. Taiem carnatii in 2 parti egale. Masuram lungimea carnatului pe foietaj, apoi taiem dreptunghiuri. Ungem cu galbenus de ou o parte din lungimea foietajului, apoi punem carnatul si rulam ca pe un covridog. Impartim in 4 parti egale, ungem cu galbenus de ou si bagam la cuptor la 150 de grade pentru 20 min.

2. Grisine cu sunca si sos
Ingrediente:
– grisine
– sunca feliata afumata
– 1 frunza ceapa verde
– sos barbeque
– crema de branza
– smantana 20% grasime

Mod de preparare:
Intr-un paharel transparent punem 2 lingurite sos barbeque, 4-5 lingurite smantana si cateva rondele ceapa verde. Ungem felia de sunca cu crema de branza, apoi infasuram grisina si o infigem in pahar.

3. Foi din morcov si spanac cu umplutura de sunca si branza topita
Ingrediente:
– 4 morcovi dati pe razatoare
– 300 gr spanac tocat congelat
– 6 oua
– sunca presata
– felii branza topita
– crema de branza
– 2 lingurii faina
– 1 praf de sare

Mod de preparare:
Pentru inceput, punem o tigaie pe foc in care adaugam morcovul la inmuiat. Cand acesta incepe sa isi schimbe culoarea, il luam de pe foc si il lasam la racit. La fel procedam si cu spanacul. Separam albusurile de galbenusuri si punem 3 galbenusuri peste morcov si un praf de sare, apoi mixam cu blenderul vertical. Batem spuma cele 3 albusuri, adaugam o lingura de faina, amestecam usor, apoi adaugam compozitia de morcov.
Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si bagam la cuptor la 150 de grade pentru 10 min. La fel procedam si cu foaia de spanac. Cand foile s-au racit, taiem marginile apoi in 2 parti egale. Ungem foaia de morcov cu crema de branza, punem felii de branza topita, sunca.
Asa procedam cu toate foile. Impaturim in folie alimentara si bagam la frigider.

4. Bruschete din salata de icre
Ingrediente:
– salata de icre
– o bagheta paine
– o felie lamaie taiata triunghiuri
– o fasie ardei rosu taiata cubulete
– o frunza ceapa verde taiata fasii

Mod de preparare:
Taiem feliute subtiri bagheta de paine, intindem salata de icre si ornam cu lamaie, ardei si ceapa verde dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp