Aperitive pentru mese festive si sarbatori partea II-a

1. Frigarui din rosii cherry si mini mozarella
Ingrediente:
– mini mozarella
– rosii cherry
– ulei de masline
– scobitori

Mod de preparare:
In scobitoare infingem o rosie cherry, la mijloc o biluta de mini mozarella, apoi inca o rosie cherry. La final stropim mozarella cu ulei de masline si punem busuioc.

2. Rulada de somon
Ingrediente:
– 100 gr somon afumat
– 3 fasii ardei rosu tocat cubulete
– 1/2 ceapa rosie tocata cubulete
– cateva firicele marar
– 200 gr branza proaspata de vaci
– 2 linguri crema de branza
– sare
– piper

Mod de preparare:
Peste branza proaspata punem mararul, sare, piper, ardei, ceapa, crema de branza si amestecam foarte bine toate ingredientele. Feliile de somon le intindem pe o folie alimentara, apoi turnam compozitia de branza si rulam. Lasam la frigider pentru aproximativ 3-4h.

3. Frigarui din piept de rata, rosii uscate si branza cu mucegai
Ingrediente:
– 1 piept de rata
– 1 cub unt
– 60 ml vin alb
– 50 ml ulei de masline
– 1 portocala
– branza cu mucegai
– rosii uscate
– 2 catei de usturoi
– sare, piper, ierburi de provance

Mod de preparare:
Pentru inceput, punem cubul la topit si uleiul de masline. Cand acestea se incing, adaugam pieptul de rata si il lasam la rumenit pe fiecare parte, apoi adaugam vinul, usturoiul, sare, piper, ierburi de provance si portocala. Lasam pe foc aproximativ 10 min. Lasam la racit, apoi taiem cubulete pieptul de rata. Intr-o scobitoare infigem un cub de branza cu mucegai, o felie rosie uscata, un cubulet piept de rata, o felie rosie uscata si un cub de branza.

4. Bruschete din avocado si nuca
Ingrediente:
– 1 avocado
– 1 bagheta paine
– crema de branza
– 1 lingura nuca macinata
– sare, piper

Mod de preparare:
Taiem fasii avocado si feliute subtiri bagheta de paine. Intindem crema de branza pe bagheta, punem feliute de avocado, sare, piper si nuca.

5. Bruschete din creveti
Ingrediente:
– 1 bagheta paine
– creveti fierti decojiti
– crema de branza
– germeni sau plante decor

Mod de preparare:
Taiem bagheta fasii subtiri, intindem crema de branza, apoi punem crevetele si plantele de decor.

Pofta buna!!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp