Aperitive pentru mese festive si sarbatori partea I

1. Mini-burgeri din ou
Ingrediente Mini-burgeri din ou:
– 4 oua fierte
– felii de carnat polonez
– felii de rosii cherry
– felii castravete murat
– o frunza salata verde
– o felie branza topita
– jumatate de ceapa rosie
– o lingurita de mustar
– o lingurita susan alb si negru

Mod de preparare Mini-burgeri din ou:
Taiem ouale pe jumatate, apoi taiem putin din fundul oului ca sa stea. Punem un varf lingurita mustar, frunza de salata verde, o felie de carnat polonez, branza topita, rosie, ceapa, castravete apoi punem capacul din ou si deasupra punem seminte de susan.

2. Bilute din branza
Ingrediente bilute din branza:
– 300 gr branza proaspata de vaci
– 150 gr branza sarata razuita
– 100 gr crema de branza
– 1 legatura marar tocat
– 3 linguri boia dulce
– 4 linguri nuca prajita si macinata
– 4 linguri de susan alb si negru prajit

Mod de preparare bilute din branza:
Peste branza proaspata, adaugam crema de branza, branza razuita. Amestecam compozitia foarte bine, apoi formam bilutele pe care le tavalim prin boia, nuca, susan si marar.

3. Rulada din lipie si sunca
Ingrediente rulada din lipie si sunca:
– 2 lipii
– crema de branza
– frunze salata verde
– sunca feliata afumata
– 1 ou fiert
– 3 masline

Mod de preparare rulada din lipie si sunca
Intindem lipiile pe o folie alimentara, le ungem cu crema de branza, adaugam frunzele de salata verde, ungem din nou cu crema de branza, apoi adaugam sunca, oul si maslinele si rulam. Lasam la frigider pentru 2-3 ore.

4. Braduti din castravete
Ingrediente braduti din castravete:
– 1 castravete Fabio
– masline
– o fasie de ardei rosu
– scobitori

Mod de preparare braduti din castravete
Taiem fasii subtiri castravetele, apoi dreptunghiuri. Taiem fundul maslinelor ca sa poata sta si infingem scobitoarea in mijlocul acestora. Infingem un dreptunghi pe verticala, altul pe orizontala pana cand formam bradutul. Taiem un triunghi din ardei pentru varful bradului.

5. Trandafiri din salam si lipie
Ingrediente trandafiri din salam si lipie:
– felii salam imperial (cu piper)
– o lipie
– crema de branza
– masline
– scobitori

Mod de preparare trandafiri din salam si lipie
Taiem feliile de salam in 2, si lipia in fasii egale. Ungem felia de lipie cu crema de branza, insiram salamul apoi rulam si formam trandafirii. II fixam cu scobitori iar la capatul acestora punem masline.

Pofta buna!!!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp