Turta dulce facuta in casa
Ingrediente Turta dulce facuta in casa
– 300 gr faina
– 4 linguri miere de albine
– 1 ou
– 100 gr unt
– 50 gr zahar brun
– o lingurita bicarbonat
– un praf de sare
– o lingurita scortisoara
– un varf lingurita nucsoara
– 5 cuisoare zdrobite
– 1 varf lingurita anason stelat
Pentru decor:
– colorant alimentar
– ciocolata alba
– ciocolata neagra
– creioane ptr decor
Mod de preparare Turta dulce facuta in casa
In prima parte adaugam mirodeniile peste faina si amestecam. Intr-un bol spargem oul, adaugam zaharul brun, untul, mierea de albine si mixam 3-4 minute, apoi adaugam faina cu toate mirodeniile. Punem compozitia intr-un bol mai mic si bagam la frigider si lasam peste noapte. Urmatoarea zi scoatem compozitia din frigider, tapetam blatul de lucru cu faina si mai adaugam faina daca este nevoie. Apoi fremantam aluatul. Impartim compozitia in 2 parti egale, apoi intindem cate o foaie, nici prea groasa, nici prea subtire. Decupam diverse forme, apoi le punem intr-o tava in care am pus hartie de copt si bagam la cuptor la 160 de grade pentru 10-12 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le putem colora.
Pofta buna!