Tort Red Velvet perfect pentru Valentine’s Day
Ingrediente Tort Red Velvet (catifea rosie) – potrivit pentru Valentine’s Day
Blat
-350 gr faina
-250 gr zahar
-15 gr cacao
-1/2 lingura bicarbonat de sodiu
-1 praf de copt
-5 oua
-150 gr unt la temperatura camerei
-300 gr lapte batut
-esenta vanilie
-1/2 lingura otet
-1 varf lingurita colorant rosu
-1 praf sare
Crema
-250 gr crema branza
-400 ml frisca lichida
-100 gr zahar pudra
-1 esenta vanilie
-250 gr mascarpone
-4 triunghiuri branza topita
Decor
-capsuni
-zmeura
-afine
-coacaze rosii
-frunze menta
Mod de preparare Tort Red Velvet (catifea rosie) – potrivit pentru Valentine’s Day
Adaugam praful de copt si cacao peste faina si amestecam.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma albusurile impreuna cu praful de sare.
Adaugam galbenusurile si amestecam foarte bine compozitia.
Se adauga faina putin cate putin, laptele batut, esenta de vanilie si otetul.
Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si-l batem 3-4 minute.
Adaugam untul batut, peste cealalta compozitie si bicarbonatul, amestecam toate ingredientele, iar la sfarsit adaugam colorantul rosu.
Impartim compozitia in 3 parti egale si oprim o cantitate mica cat pentru o briosa pe care o folosim la ornat.
Cele 3 compozitii egale le punem pe fiecare in tava si coacem pe rand la 150 de grade, 15/20 minute. Cat timp se coc blaturile, ne ocupam de crema.
Batem frisca lichida pana cand se intareste, apoi adaugam branza topita, crema de branza, mascarpone, zaharul pudra, esenta de vanilie si amestecam foarte bine ingredientele si bagam la frigider.
Cand blaturile s-au racit, cu un cutit adunam coaja formata deasupra.
Punem crema, intr-un posh de aluat si facem moturi pe toata suprafata blatului si asa repetam cu toate. Dam pe razatoare briosa si punem deasupra moturilor apoi ornam dupa preferinte cu fructe de padure si frunze de menta.
Pofta buna!